Places I follow

Sunday, May 4, 2014

Paprika and Feta Pie on a Spinach Pie Crust

Sellise mõnusa pühapäeva puhul siis üks mõnus spinati põhjaga paprika ja feta juustu pirukas. Sobib kuuele inimesele või siis pigem kolmele, sest see on nii hea, et vaevalt keegi ühe tükiga piirdub. Nom!

A paprika and feta cheese pie on a spinach pie crust on such a lovely Sunday. It feeds six... or more like three, since it's so good that I really don't believe someone would satisfy with only one piece. Yum!

Spinatipõhi/ spinach pie crust:
2 dl vett/ of water
100 g võid/ of butter
2 dl jahu/ of flour
75 g (külmutatud) spinatit/ of (frozen) spinach
1/2 tl soola/ tsp of salt
1/2 tl küpsetuspulbrit/ tsp of baking powder
1 küüslauguküüs (mida ma unustasin osta)/ clove of garlic (which I forgot to buy)
2 muna/ eggs
 
Täidis/ filling:
2 spl võid/ tbsp of butter
200 g metsaseeni (mida ma ei kasutanud, sest ma pole eriline seenesõber)/ of wild mushrooms (which I left out since I'm not a big fan of mushrooms)
3 eri värvi paprikat/ paprikas in different colors
1/2 tl soola/ tsp of salt

1/2 tl musta pipart/ tsp of pepper


200 g feta juustu/ of feta cheese

2 dl riivjuustu/ of grated cheese

1 sl värsket tüümiani või 1 tl kuivatatud tüümiani/ 1 tbsp of fresh thyme or 1 tsp of dried thyme




 1. Soovitan ahju kohe sooja panna - 200°C juurde. Seejärel kuumuta vesi ja või kastrulis keemiseni. Lisa jahu-küpsetuspulbri segu pidevalt segades, kuni tainas lööb kastruli servadest lahti. Jahuta veidi. Kasuta jahtumise aega, et spinati hakkimiseks (kui kasutad värsket spinatit).
1. I suggest to start with preheating the oven to 200°C. Then put water and butter into a saucepan and heat until it starts to boil. Add in flour-baking powder mix, stir constantly, until the dough starts to loosen from the sauce pan's edges. Let it cool down a bit.
Use the time to chop the spinach (when you're using fresh spinach).
2. Sega omavahel spinat, sool, purustatud küüslauguküüs ja munad. 
2. Mix spinach, salt, crushed garlic and eggs in a bowl.
3. Vala spinati-munasegu ülejäänud taignasse ja sega läbi. 
3. Pour the spinach-egg mix into the rest of the dough and mix.
4. Suru tainas jahuste kätega võitatud pirukavormi (läbimõõduga umbes 26 cm) põhja ja äärtele. Küpseta juures ahjus 200°C 15 minutit.
4. Cover the pie mold with butter. (The pie mold's diameter should be about 26 cm.) Use floury hands to press the dough into mold's bottom and edges.  Cook in a 200°C oven for 15 minutes.

 5. Sulata pannil või ja prae hakitud seeni umbes 5 minutit, kuni üleliigne vedelik on aurustunud. Lisa viilutatud paprikad ning jätka praadimist veel paar minutit. (Kuna mina seeni ei kasutanud, siis jätsin lihtsalt seente osa välja ja praadisin paprikaid paar minutit võis.)
5. Melt the butter on a frying pan and fry the mushrooms for 5 minutes until the excess fluid has evaporated. Add chopped paprikas and fry a few minutes more. (Since I didn't use mushrooms, I skipped that part and only fried the chopped paprikas in some butter on a frying pan for a few minutes.)
 6. Samal ajal kui paprikad praevad, haki feta kuubikuteks.
6. When the paprikas are frying, cut the feta cheese into cubes.
 7. Tõsta paprikad eelküpsetatud põhjale.  
7. Lay the paprikas on the pre-cooked crust.
 8. Laota peale fetakuubikud.
8. Lay the feta cubes on the paprikas.
9. Laota peale riivjuustukiht.
9. Cover the pie with a layer of grated cheese.
 10. Küpseta veel 25 minutit.
10. Cook for 25 minutes more.
 Head isu!
Bon appetite!

Johanna

No comments:

Post a Comment