Places I follow

Sunday, November 16, 2014

Too Soon? Not For My Chocolate Spice Gingerbread & Gingerbread S'mores


Koostisosad/ Ingredients:
125 g võid/ of butter
60 g fariinsuhkrut/ of brown sugar
50 g suhkrut/ of sugar
150 ml tumedat siirupit/ of dark syrup
350g jahu/ of flour
25 g kakaopulbrit/ of cocoa powder
 1 tl küpsetuspulbrit/ tsp of baking powder
2 tl jahvatatud ingverit/ tsp of ground ginger
1/2 tl jahvatatud kaneeli/ tsp of ground cinnamon
1/4 tl jahvatatud nelki/ tsp of ground cloves
1/4 tl jahvatatud musta pipart/ tsp of ground black pepper
Glasuuri ja muid kaunistusi/ Icing and other decorations






1. Aseta või ja suhkrud kaussi ning vahusta 8-10 minutit kuni moodustub hele kreem.
 1. Place the butter and the sugars in a bowl and beat until light and creamy.

2. Lisa siirup, jahu, küpsetuspulber ja vürtsid ning sega kuni moodustub pehme taigen. Ma kasutasin mikserit nii kaua kuni taigen läks nii paksuks, et seda enam mikseriga segada ei saanud ning siis liikusin silikoonist spaatli peale üle. 
2. Add the syrup, flour, baking powder and spices and mix together until a smooth dough has formed. I used my electric mixter until the dough got so thick it was impossible to mix with the mixer and then used a silicon spatula.
 


 3. Pane taigen kilesse ja hoia vähemalt 30 minutit sügavkülmas. Nüüd oleks ka õige aeg ahi 190 ºC juurde sooja panna.
3. Wrap the dough in a plastic wrap and refrigerate for at least 30 minutes. Now it should be the right time to preheat the oven to 190 ºC.

4. Rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel lahti kuni see on umbes 5 mm paksune. 
4. Roll out the dough between two sheets of baking paper until it's 5 mm thick.

 5. Kasuta oma küpsisevorme, et kujundid taignast välja lõigata.
5. Use your cookie cutters to cut out shapes from the dough.

6. Nüüd on kaunistamise aeg! 
6. Now it's time for decorating! 



& gingerbread s'mores!

 Selleks ajaks oli mul köögis olemisest juba täiesti kõrini ja ma üritasin asjaga võimalikult kiiresti ühele poole saada, seega pildid tulid sellised nagu nad tulid...
By  that time I was so fed up with being in the kitchen, so I tried to get over with this thing as quickly as possible, so the pictures came as they came...

Koostisosad/ Ingredients:
2 piparkooki/ gingerbreads
3 šokolaaditükki/ pieces of chocolate
2 vahukommi/ marshmallows


1. Grilli vahukomme tulel! (Haha, ma panin ühe kogemata põlema, nii et ole ettevaatlik!)
1. Roast the marshmallows on the fire. (Haha, I accidentally set one on fire, so be careful!)

2. Aseta tagurpidi piparkoogile šokolaaditükid ja nende peale grillitud vahukommid ning aseta peale teine piparkook, nii et moodustub midagi piparkoogi võileiva taolist.
2. Put the chocolate pieces on a backwards gingerbread and place the other gingerbread on top of it all, so it kinda forms a gingerbread sandwich.

3. Nüüd pane käima oma lemmik jõulufilm & naudi! (PS! Minu lemmikuks jõulufilmiks on Jõululugu. Mis sinu lemmikuks on?)
3. Now put your favorite Christmas movie on & enjoy! (PS! My favorite Christmas movie is A Christmas Carol. What's your favorite?)


Johanna
 

3 comments:

  1. Mmmm nii mõnus, et suu hakkab vett jooksma! Ja ise tehtud piparkoogid ise tehtud piparkoogi taignaga on ikka üle kõige! ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absoluutselt nõus, enam ei osta kunagi tainast poest! ♥

      Delete
  2. Love this recipe for your Gingerbread & S'mores, Johanna!! I have linked up with your post this Christmas Time for a wonderful treat for my Reader's & Blogger's. Thank You for a wonderful post!! Here is the linkup: http://stylingwithcjdsign.blogspot.com/2014/12/a-guest-blog-i-just-had-to-post.html An a Very Merry Christmas to you and yours! Blessings, CJD.Sign

    ReplyDelete